Hoppryttare vill godkänna listan


Jag läste precis att internationella hoppryttare vill godkänna den progressiva listan. Det tycker jag är otroligt upprörande, och väljer att citera hela artikeln för att inte vinkla det något.

Internationella hoppryttarklubben, International Jumping Riders Club (IJRC), ber i ett öppet brev till FEIs ordförande prinsessan Haya, att den progressiva listan för smärtstillande medel ska införas.


IJRC, som funnits sedan 1977, menar att hoppryttarna har hästarnas bästa i åtanke, och att man ska kunna ha hästens hälsa som högsta prioritet, utan att behöva vara orolig för att överträda några dopningsregler som gäller i vissa länder.

I nästa mening skriver man att man är emot varje form av dopning, men att reglerna behöver uppdateras för att bli mer tidsenliga - de tycker det är dags att tillåta vissa medel, som redan är tillåtna enligt WADA (World Anti-Doping Agency). Man ber därför FEI och de nationella förbunden, att de tillsammans med specialister ska ta fram regler för vilka mängder som ska vara tillåtna, utan att det ska kallas dopning.

"Vi är inte beredda att vänta i flera år innan vi har tydliga regler, som är gemensamma och lika för alla", skriver IJRC i sitt brev. Klubben menar att de olika regler som i dag skiljer sig mellan Europa och USA, och även inom Europa, sätter ryttarna i oacceptabla sitser, där de riskerar att ofrivilligt dopa sina hästar beroende på vilket land de tävlar i.

IJRC menar att det inte borde vara tillåtet att upphäva ett beslut som tagits på en generalförsamling, eller försena det alltför länge. Klubben skriver att man kan acceptera en sänkning av gränserna, mot den lista som först togs fram. Man vill också att listan ska kunna uppdateras och ändras varje år.

"Fru ordförande, vi begär respektfullt att du behåller den progressiva listan och att du skyddar oss, dina ryttare, från de påhopp som görs mot oss i internationell media, i en situation som vi själva inte har bidragit till" avslutar IJRC sitt brev, som bland annat är undertecknat av Rodrigo Pessoa (ordförande) och Ludger Beerbaum (vice ordförande).
Källa: Tidningen Ridsport


Skandal, är min enda tanke efter att ha läst detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0