Kallt i stallet


Här har vintern kopplat ett riktigt grepp nu. Idag rapporterades det att det var nere på 27- i stallet när det vankades ridtur. Hur klarar man denna kyla? Här kommer tips!

*Ull värmer bra, ett ulltäcke över rumpan på hästen som man stoppar in sina egna ben under är varmt och skönt! Bogpartiet på täcket viker man in under sadelkåporna så hästen får bogfrihet, perfekt i kylan.
*Stigbyglar av stål leder kyla. Ett överdrag skyddar tårna mot kyla, liksom stigbyglar i trä/plast.
*Täckbyxor med skoning är kanske inte så snyggt... Men ovärderligt i vinterkylan! Ärligt talat så är ju inte ridbyxor det varmaste man kan ha på sig.
*Lager på lager värmer bättre än ett enda tjockt plagg. "Porösa" material värmer bättre då det finns med luft som värms upp av kroppen, mellan plaggen värms alltså luften upp.
*Slutligen, är det för kallt är det inte hälsosamt att träna hårt eftersom luften då inte hinner värmas upp innan det når lungorna. Skritta kanske är det bästa om det biter alltför mycket i kinderna.

Sedan får man inte glömma att ge hästarna sitt grovfoder, och att själv tillåta sig att sjunka ner i soffan med en stor kopp varm choklad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0