Svante förstår inte hoppryttarnas vilja


- Jag kan inte förstå hur de tänker, säger Svante Johansson om Rodrigo Pessoas och Ludger Beerbaums utspel med kravet att snarast införa den så kallade progressiva listan.

Svante Johansson, näst högst på världsrankningen av de svenska hoppryttarna, tar bestämt avstånd från det brev som Internationella Hoppryttarklubben skickat till prinsessan Haya med kravet om att snarast införa den så kallade progressiva listan.

Svante vet inte om han är med i klubben. Han har i vilket fall som helst inte betalat någon medlemsavgift de senaste åren. Svante vet heller inte vilka ryttare, eller hur många, som ingår i klubben. Han vet däremot att han aldrig blivit tillfrågad om sin åsikt innan det kontroversiella brevet skickades.

- Brevet är en skandal och svärtar ner hela hoppsporten. Att det är underskrivet av två ryttare som är dömda för dopning ställer givetvis också följdfrågor om deras uppfattning om dopning.

Svante känner heller inte till om brevet godkänts på något möte, om det är ett styrelsebeslut eller om de två som undertecknat tagit sig samma friheter som när prinsessan Haya gick bakom sin styrelse om att uppskjuta införandet av listan.

- Jag vet inte hur många ryttare som står bakom brevet men jag vet att vi svenskar rider efter våra lagar även internationellt. Vi vill självklart inte att den här listan ska godkännas. Inte direkt för att det sätter oss i underläge mot andra ryttare utan i första hand därför att det inte är rätt mot hästarna, säger Svante som precis kommit fram till helgens tävlingar i holländska Hengelo.
Källa: Tidningen Ridsport


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0