Sydda knoppar


  Även om vi inte är i högsäsong vad gäller tävlingar nu så kan det ju ändå vara bra att öva upp sina färdigheter vad gäller att få hästen tävlingsfin. Knoppning är nåt man bör ha koll på om man är ute på tävlingsbanorna tycker jag. Speciellt om man är dressyrryttare. På hopptävling kan man ha manen utsläppt, dock ska den se välvårdad ut. Knoppar gör man genom att göra flätor i manen som man sedan antingen rullar eller viker upp till en rund form. Vanligast är knoppar som fästs med ett gummiband. Idag ska vi dock kolla på hur man gör sydda knoppar.



Du börjar som vanligt med att göra en fläta, se till att den blir hårt flätad så blir det både lättare och snyggare knoppar. Blöter du manen innan så är det lättare att fläta.
För sydda knoppar bör du använda en trubbig nål och dubbel björntråd, smart är att redan ha förberedda nålar med tråd i så du slipper trä i hela tiden.  Sedan knyter du tråden runt änden på flätan och viker upp flätan. Du syr runt knoppen och igenom som en åtta tills det sitter. Sedan trär du nålen genom toppen på knoppen och upp genom hela så den viks inåt, detta så många gånger som krävs. Att sy knopparna tar längre tid, men de sitter kvar bättre.

Länkar till en bild där ni kan se sydda knoppar: http://media.photobucket.com/image/sydda%20knoppar/canidia/Skorpan/retP8054540.jpg

Lycka till!



Kommentarer
Postat av: Josefine - hästblogg

Jag syr nästan alltid mina knoppar, dom håller mycket bättre då!

2009-10-25 @ 23:43:08
URL: http://jsohlman.blogg.se/
Postat av: Sanna - webmaster

Kul att höra lite synpunkter :)

2009-10-26 @ 08:27:18
URL: http://saddleup.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0